( )

 

«Τα αποσιωπηθντα στοιχεα περ των υπευθνων της μικρασιατικς καταστροφς»

να βιβλο σγχρονο που ο ττλος του παραπμπει στο παρελθν αλλ εναι το παρν. να βιβλο που πρπει να διαβσει ο κθε λληνας και να το προτενει στις μετπειτα γενις για να γνωρζουμε την αλθεια απ κθε της  γωνα.

«…ιδιαιτρως σμερα, που ζομε ακριβς σε μα εποχ ελεγχμενης επιλεκτικς Μνμης και κατευθυνμενης Λθης και τα ελληνπουλα μαθανουν «σα τους επιτρπουν  να μθουν» και ξεχνον «σα τους κατευθνουν να ξεχσουν». Σ’ αυτ ακριβς το σημεο η προσφορ του συγκεκριμνου εγχειριδου εναι αξεπραστη…»
Το βιβλο διαβζεται με μια ανσα. Πραγματικ δε θλεις να σταματσεις την ανγνωση γιατ απ την μια μερι βλπεις την ιστορα να επαναλαμβνεται και απ την λλη ανακαλπτεις πσο κατευθυνμενη εναι η προσπθεια αλλοωσης της ιστορας.
Μια ανλυση για την ελεγχμενη λωση των θσεων κλειδιν στα πανεπιστμια και σε δρες πως της ιστορας, με σκοπ την κατεθυνση των μαζν και συγκεκριμνα του ελληνικο λαο.  Βασισμνη πνω σε αδισειστα επσημα στοιχεα απ πρωττυπες πηγς (πχ Βουλ κ..) ανογει το μυαλ τουαναγνστη σε γνωστους(;) μχρι τρα δρμους σε δρμους που βλεπε αλλ δεν μποροσε να πιστψει τι υπρχαν. νας χεμαρρος πληροφοριν .


να ρπισμα στις κυβερνσεις,τους «ιστορικος»,τους υπουργος που προσπαθον { για να δικαιολογον τις πρξεις τους λλαξαν ακμα και την σημασα των λξεων—και την ειωθυαν αξωσιν των ονομτων ες τα ργα αντλλαξαν τη δικαισει.} ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ «ΙΣΤΟΡΙΑ» ,Γ,82,4

Δημτρης Παπαδκης